Лято е и дните са кой от кой по-горещи. С появата

...
Лято е и дните са кой от кой по-горещи. С появата
Коментари Харесай

Внимавайте! Някои заболявания се обострят през лятото!

Лято е и дните са кой от кой по-горещи. С появата на топлината обаче някои болести могат да се влошат. Това сподели лекарят Татяна Романенко.

Става въпрос с изключение на за топлинния удар и обезводняването, само че и за болести, които могат да бъдат доста рискови.

Според нея стомашно-чревните болести са най-силно изразени през лятото.

" Хитът на летния сезон са стомашно-чревни болести, остри токсични инфекции, това се случва при потреблението на нискокачествени артикули, както и на артикули, които са неправилно съхранени, в които са се развъдили патогени “, означи лекарката.

През лятото е пикът и на ротавирусните и ентеровирусните инфекции, добави тя. В същото време, заради обстоятелството, че доста хора пият студена вода в жегите, има заплаха от настинки, написа " Zdrave.to ".

" Хората стоят на климатици, постоянно не съблюдават оптималния температурен режим. Затова сега се обострят или зачестяват инфекциите на дихателните пътища – това са тонзилит, бронхит, хрема и така нататък “, означи лекарката.

Тя добави, че би трябвало да се следи качеството на леда, защото в кафенетата и заведенията за хранене не е доста първокласен.

Но действителна отбрана против вирусни болести няма, а за вярното лечение е значимо какъв брой вируси попадат в тялото ни, какъв брой вирулентен е вирусът и по какъв начин самият организъм му се опълчва.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР